Når man tager den store beslutning, det er, at investere i en ejendom, kan det være svært at bestemme sig for lige præcis, hvilken type ejendom man ønsker. Der er nemlig et hav af forskellige boligtyper, som man kan vælge imellem.

Noget af det første man skal gøre op med sig selv er naturligvis, hvilket budget man har at arbejde med. Selvom man selvfølgelig har lov til at drømme, giver det ikke meget mening at begynde at kigge på huse, som koster flere millioner, hvis budgettet ikke tillader så store beløb.

En anden vigtig ting er, hvor mange mennesker, som skal flytte med ind i den nye bolig. Hvor mange værelser har man behov for, er der børn, der eventuelt kan dele et værelse, vil det skabe udfordringer i fremtiden, er der behov for haveareal, hvor børnene kan boltre sig på? Har man brug for kælder, loftsplads og så videre.

Sidst men ikke mindst, hvad er det så for en type bolig, som man ønsker sig? Her er lokationen selvfølgelig af stor betydning. Nogle stiller sig godt tilfredse med en lejlighed i centrum, andre køber en billigere lejlighed i udkanten af byen, mens nogle foretrækker parcelhuset eller villaen, og så er der dem, som ønsker at bo letter isoleret på landet i en bolig eller nedlagt landbrug uden naboer og blot med natur i alle retninger, så langt øjet kan se.

Denne blog sætter fokus på de mange forskellige boligtyper, der findes i Danmark, byggematerialerne, som anvendes i konstruktionen, men også det økonomiske perspektiv bliver taget i betragtning.