Moderne danske huse

Modern Danish housesI de fleste huse, der opføres i Danmark i dag, er kvaliteten af materialerne i top, ligesom bygningsstrukturen er det. Mange huse er endda så velisolerede, at hvis de vel at mærke har indbygget gulvvarme, kan det være nødvendigt at åbne vinduer i løbet af vintermånederne. Da gulvvarme ligger bygget ind i et betongulv, er det imperativt, at cirkulationen af vandet, der løber gennem rørende, er konstant. Hvis rørene først fryser, kan det koste en formue at få repareret, da det først og fremmest kan være svært at identificere helt præcist, hvor skaden er sket, hvorfor det kan være nødvendigt at brække hele gulvet op og lægge nyt, samtidigt kan det få store konsekvenser for vandregningerne. Derfor er det utrolig vigtigt, at man aldrig slukker helt for varmen, men selvom blusset er på den laveste indstilling, kan husene hurtigt nå op på 24-25 grader, og så kan det være nødvendigt at åbne terassedørene.

Netop isoleringen har været et stort fokusområde over de sidste 20 år. En kvalitetsbolig i Danmark har i mange år været ensbetydende med dobbelt murværk med bindere imellem. Hvor det i gamle dage ikke var særlig udbredt, at man benyttede isolering, opstod der derfor, hvad der kaldes et hulrum mellem de to mure. Dette hulrum blev ofte udnyttet af byggearbejderne til at komme af med overflødig mørtel og beton, men havde store konsekvenser, da det betød, at husene ikke længere kunne ‘ånde’, og som resultat heraf opstod der i mange af de gamle bygninger fugt og skimmelsvamp. Da dette har vist sig at være ekstremt sundhedsskadeligt at opholde sig i, er der derfor den dag i dag meget skrappe krav til nye bygninger fra de danske myndigheders side.

I takt med at økonomien er blevet bedre i Danmark, og folk har flere penge til rådighed, er det blevet normalt, at man som individ bygger nyt hus. Derfor findes der et hav af huse fra 2000-tallet og fremefter, der er konstrueret ud fra individuelle behov og personlige ønsker om komfort.